Zahvat na vrijednim baroknim ulaznim vratima Palače Negri na vodnjanskom Trgu Statuta započeo je 2018. godine, Europske godine kulturnog nasljeđa, nakon deset mjeseci čekanja dozvole konzervatora. Radove je izvela Didaktička radionica, vrata su ponovno postavljena u lipnju 2019. godine i donirana Gradu Vodnjanu.

Zaklada Ars et Labor Foundation nastavit će s radovima, te će svake godine financirati konzervatorske zahvate na najvažnijim istarskim drvenim ulaznim vratima i vršiti njihovu povijesnu i umjetničku valorizaciju.

Provedbu projekta KUCAJTE I VRATA ĆE SE OTVORITI omogućit će privatna sredstva i dobra volja pojedinaca i konzervatora s kojima surađujemo.

Zaklada Ars et Labor otvorit će vrata svoje konzervatorske radionice u Vodnjanu, u Ulici Pian 13, uz prethodnu najavu, svima koji imaju konkretne prijedloge za suradnju. Zainteresiranim školama predstavit će se dosadašnji radovi radionice ili radovi u tijeku. Posjetitelji će imati priliku razgovarati s restauratorima i doznati više o ovim slabo poznatim djelatnostima.